Aandachtspunten voor een snelle verhuizing

Als het om een verhuizing gaat is een goede voorbereiding het halve werk. Er zijn een hoop praktische zaken die je al een paar weken van te voren kan regelen, zodat je tijdens de verhuizing alleen maar druk hoeft te maken over je spullen. Ook is het handig om na te gaan waar je hulp bij nodig hebt en dus welke verhuisservices je moet inhuren. Om jou te helpen niks te vergeten hebben we hier een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Vergeet deze praktische zaken niet

  • Informeer je energie- en waterleverancier ver van te voren dat je gaat verhuizen. Dan is er nog tijd om de laatste meterstanden op te nemen en werkt alles meteen als je in je nieuwe woning aankomt.
  • Dit geldt ook voor de gemeente en andere instanties als banken en verzekeringen. Alhoewel niet noodzakelijk, wel handig als het alvast allemaal geregeld is. Weet je zeker dat je niks vergeet.
  • Internet heeft wat meer om handen. Er moet immers een nieuwe aansluiting aangelegd worden op jouw nieuwe adres. Als het mogelijk is, kun je dit het beste al een paar dagen van te voren laten doen. Doet alles het zodra je aankomt met je spullen.
  • Nadat je verhuisd bent is het tijd om een nieuwe tandarts en huisarts te zoeken. Informeer bij vrienden en nieuwe buren voor tips.

Welke verhuisservices heb je nodig?

Als alles praktische zaken geregeld zijn, is het tijd om na te denken over de verhuizing zelf. Ga je alles zelf doen met vrienden en familie. Of geef je toch liever een aantal onderdelen uit handen. Denk in ieder geval na over de volgende dingen:

  • Heb je een boedelbak nodig, of busje?
  • Moeten er dingen omhoog? Is een verhuislift handig?
  • Ga je zelf alles inpakken? Heb je al verhuisdozen?

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.