Checklist voor een stressvrije verhuizing

Het is algemeen bekend dat een verhuizing veel stress kan opleveren. Zeker als je veel spullen hebt of als je naar het buitenland verhuist. Voor een ingewikkelde verhuizing is het aan te raden gebruik te maken van een professionele verhuisservice. Dat scheelt jou een hoop gedoe en je spullen zijn ook nog eens verzekerd. Als je binnenkort gaat verhuizen, lees dan deze handige checklist goed door:

  • Adreswijziging: Je kan tegenwoordig heel snel, en online, jouw adres wijzigen bij overheidsinstanties en andere belangrijke instellingen als je bank. Vergeet dit niet, het kan best veel gedoe opleveren als de gegevens verkeerd zijn.
  • Nutsvoorzieningen: Je moet je tijdig bij je nieuwe energie- en waterleverancier melden. Anders kom je zonder te zitten na je verhuizing. Soms kun je je eigen contract meeverhuizen. Check het tijdig.
  • Internet: Wie kan er nog zonder internet? Maak dus op tijd een afspraak voor de installatie van je nieuwe internet. Als je slim bent al een paar dagen voor de verhuizing.
  • Nieuwe stad: Als je naar een nieuwe plek verhuist heb je ook een nieuwe arts en tandarts nodig. Geen noodzaak, maar handig om snel te regelen.

Maak gebruik van een verhuisservice

Het inhuren van een erkende verhuisservice biedt heel veel voordelen. Alles wordt dan voor jouw geregeld. Althans zoveel jij van te voren afspreekt. Maar in ieder geval ben je er zeker van dat jouw spullen verzekerd naar je nieuwe woning verhuisd worden. Als het nodig is, kan je ook spullen in een meubelopslag opslaan, tijdens de verhuizing of voor langere tijd. Iedereen die wel eens een verhuisservice heeft ingehuurd zal je vertellen dat de verhuizing een stuk soepeler verloopt dan als je het zelf doet. Bijkomend voordeel, geen rugpijn na de verhuizing.

Heb je overal aan gedacht?

Je kan niet overal aan denken. Maar loop het volgende lijstje even na alvorens je een verhuisservice inhuurt. Check wat er wel en niet inbegrepen is. Dat voorkomt frustratie gedurende de toch al stressvolle verhuizing.

  • Heb je een verhuislift gehuurd? Of wordt alles met de hand naar boven gebracht?
  • Wie levert de verhuisdozen? Jij of de verhuisservice?
  • Wie haalt de meubels uit elkaar en wie ze zet ze naderhand weer in elkaar?
  • Ga je zelf inpakken of laat je dit doen?
  • Ga jij helpen met tillen of wil je een full service verhuizing en ben je er helemaal niet bij?

Kan je nog ergens op besparen?

Teveel geld uitgeven vindt niemand leuk. Dus ga na of er punten zijn waar je wat euro┬┤s op kan besparen. Kan je zelf meer meehelpen om de kosten te drukken? Is zelf inpakken misschien toch wel een betere optie? Sowieso is aan te raden om een offerte aan te vragen bij drie of meer verhuisbedrijven. Dan heb je een goed beeld van de prijsverschillen.

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.