Inpaktips

Inpakken is een saaie taak waar eigenlijk niemand zin in heeft. Toch is het noodzakelijk als je wilt verhuizen en aan je nieuwe droom gaat beginnen. Ook is het een mooi moment om je spullen eens goed uit te zoeken en dingen weg te doen. Opgeruimd naar een nieuw huis gaan, geeft een heerlijk gevoel. Om jou een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste inpaktips op en rijtje gezet.

Vijf inpaktips:

  • Neem niet alles mee: Als je de tijd hebt, doe dan spullen die eigenlijk nooit gebruikt alvast in een doos. Heb je ze gemist, neem ze dan mee. Niet gemist, wellicht een mooi moment om ze weg te geven.
  • Verdeel de spullen eerlijk: Een gemiddelde verhuisdoos weegt ongeveer 8 kg. Dat kan je prima dragen zonder door je rug te gaan. Je hoeft heus geen weegschaal te gebruiken, maar probeer hier niet overheen te gaan. Verdeel de zware boeken en apparatuur over verschillende dozen en vul ze aan met lichtere spullen. Weet je ook zeker dat de onderkant niet breekt.
  • Koop speciale heavy duty dozen: Die komen altijd van pas. Die zijn erop gemaakt om zware items als boeken, porselein of bestek te kunnen dragen. Een paar euro┬┤s extra voor verhuisgemak is een koopje.
  • Dozen van echt karton: Niet alle karton is hetzelfde. Sommige kartonsoorten zijn zwak. Je herkent ze aan de lichte kleur. Als vuistregel geldt dat hoe donkerder de kleur, hoe beter het karton. Ook is de prijs natuurlijk een goede indicatie. Je hoeft geen luxe dozen te kopen, maar kies niet voor de aller goedkoopste.
  • Amerikaanse bodem: Verhuisdozen met deze speciale bodem zijn super handig. Ze sluiten af zonder dat jij de bodem hoeft vast te zetten met tape. Handig ook als je de dozen meerdere malen wilt gebruiken.

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.