Kosten verhuizen

Verhuizen kost veel tijd en soms ook veel geld. Maar wat zijn die kosten nou precies? En is het ook mogelijk om te besparen? Het antwoord op die vraag is volmondig ja. Er zijn zat manieren om low-budget te verhuizen. Bijvoorbeeld door alles zelf te doen. Maar er zitten veel voordelen aan het inhuren van een professionele verhuisservice. In dit artikel vertellen je we daar meer over. Waar je allemaal hulp bij kunt krijgen, wat het dan ongeveer kost en als bonus nog wat tips over hoe je kunt besparen op je verhuizing.

Zes voordelen van een verhuisservice

Het grootste voordeel van een verhuisservice is dat je zelf niet hoeft te sjouwen met al jouw spullen. Want zeg nou zelf, wie heeft daar nou zin in? Maar een verhuisservice inhuren betekent ook dat je hulp krijgt bij het organiseren van alles. En dat is misschien wel het echte voordeel. Een professionele verhuizer heeft nou eenmaal veel meer ervaring en weet hoe je alles op rolletjes laat lopen.

  • Supersnelle verhuizing
  • Efficiente organisatie
  • Al jouw spullen veilig van A naar B
  • Hulp bij in- en uitpakken
  • Opslag van spullen die niet meer passen
  • Verzekering van het transport

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

Net als met veel dingen in het leven, kun je het zo duur maken als je wilt. De ene verhuisservice is de andere niet. De uiteindelijke offerte hangt af van wat jij allemaal wilt uitbesteden. Hoe meer jij de verhuizer laat doen, hoe hoger de kosten. Maar laten we even van wat gemiddelden uitgaan om jou een indicatie te geven waar je een beetje op moet rekenen:

  • Transport van jouw spullen naar je nieuwe woning € 300 – € 500
  • Transport en hulp bij het inpakken en organiseren € 700 – € 1.000
  • Volledige verhuizing met uitpakservice € 1.200 – € 1.500

Zo bespaar je op de verhuizing

Je ziet, echt goedkoop is het niet. Zoals we al zeiden, hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper het is. Je kan wat vrienden optrommelen in ruil voor bier en pizza. Maar dan moeten die wel kunnen, en zin hebben. Als je dus toch een verhuisservice inhuurt, ga dan na waar jezelf tijd voor hebt. Je kunt bijvoorbeeld zelf alles in- en uitpakken. Dan hoef je alleen maar voor het transport te betalen.

Een goede voorbereiding zorgt ook voor besparing. Je voorkomt dan verrassingen en onvoorziene kosten. Maak een aantal weken van te voren dus een checklist. Met een beetje organisatie bespaar je een hoop kosten. Als je op tijd begint, kun je ook meerdere offerte aanvragen en de goedkoopste of beste optie kiezen. Dit is meestal niet meer mogelijk als je op het laatste moment nog een verhuizer nodig hebt.

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.