Als je kleiner gaat wonen, of in het buitenland, dan kan je wel eens meubels over hebben. Je hoeft niet alles meteen in de uitverkoop te doen. Je kan de meubels ook gewoon in een speciale meubelopslag opslaan. Er bestaat ook een tijdelijke meubelopslag voor breekbare spullen bijvoorbeeld. Dan staan die veilig terwijl je de rest van de verhuisdozen overbrengt. Op het laatste moment kan je de breekbare spullen dan thuis laten bezorgen.
Korte checklist voor meubelopslag
In de meeste gevallen blijven de spullen een poosje in de opslag staan. Het is dus aan te raden om alles een beetje slim in te pakken en kwaliteitsdozen te gebruiken. Een dik karton beschermt jouw spullen tegen verplaatsingen en vocht. Niet geheel onbelangrijk als je de spullen langere tijd opslaat.
- Organisatie: Houdt ergens bij op een lijst, in een Excel of op een app, welke spullen je in welke doos hebt opgeslagen. Geloof ons, dat onthoud je nooit. Je kan dozen een nummer of een kleur geven om ze snel te identificeren. Scheelt je zo een halve dag dozen openen op zoek naar die ene vaas van je oma.
- Autolock verhuisdozen: Dit zijn wat duurdere verhuisdozen, maar wel super makkelijk in het gebruik. Je hoeft de onderkant slechts in elkaar te vouwen en klaar is Kees. Er komt geen tape aan te pas. Vooral handig als je de dozen meerdere malen zou willen gebruiken.
- Breekbare spullen apart: Om ongelukken te voorkomen, is het aan te raden om breekbare spullen een eigen doos te geven. De holle ruimte kan je opvullen met oude kranten of van die handige luchtkussentjes. Valt dat zware boek in ieder geval niet net over dat antieke lampje. Zeker in een meubelopslag zit een ongeluk in een klein hoekje.
Wat kost jouw verhuis?
Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.