Verhuisoffertes vergelijken: hoe doe je dat?

Niemand houdt ervan om te veel geld uit te geven. Zeker niet aan een verhuisservice. Het loont dus de moeite om verschillende verhuisoffertes met elkaar te vergelijken. En dat doe je in drie simpele stappen.

> Stap 1 – Maak een lijst met services die je nodig hebt
Het is niet handig om appels met peren te vergelijken. Stel dus van te voren op welke verhuisservices je nodig hebt in een document. Op die manier krijgen alle concurrenten de mogelijkheid een offerte te maken voor wat je echt nodig hebt. Gebruik de volgende checklist om te zien of je overal aan gedacht hebt:

  • Heb je een verhuislift of verhuiswagen nodig?
  • Heb je zelf al verhuisdozen en dekens, of moet de verhuizer die leveren?
  • Wie gaat de meubels demonteren?
  • Ga je zelf in- en uitpakken? Of laat je dit liever over aan de verhuizers?
  • Kan en wil je meehelpen met de verhuizing?

> Stap 2 – Vraag minimaal drie offertes aan
Voor een goede vergelijking heb je altijd minimaal drie offertes nodig. Met twee offertes weet je nog niet of het duur is of niet. Vier of vijf mag ook, maar meer dan dat is wel wat overdreven. Houdt er rekening mee dat bedrijven meestal wel een week nodig om een offerte op te maken. Dus begin hier tijdig mee.

> Stap 3 – Vergelijk de verhuisoffertes
Zodra je de verhuisoffertes binnen hebt kan je beginnen met vergelijken. Check altijd of de verhuisbedrijven jouw aanvraag goed gelezen hebben en alles wat je wilde inbegrepen is. Soms is het als optie gemarkeerd en soms is het gewoonweg vergeten. In het laatste geval kan je een gewijzigde offerte aanvragen. Kijk ook even welke andere condities er gelden. Want de goedkoopste offerte is niet altijd de beste.

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.