Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Verhuizen zonder verhuisdozen wordt lastig. Maar hoeveel verhuisdozen heb je eigenlijk nodig? En wat zijn handige punten om op te letten? De eerste vraag is vrij gemakkelijk te beantwoorden. Als je alleen woont in een 2-kamer woning dan heb je gemiddeld zo een stuk of 25 verhuisdozen nodig. Heb je een klein gezin, dan kan het aantal dozen al gauw oplopen tot een stuk of 60. Koop altijd ruim in, de ervaring leert dat je altijd meer verhuizen dozen nodig hebt dan je van te voren denkt.

Aandachtspunten voor verhuisdozen

Als je nieuwe verhuisdozen koopt, let dan even op de volgende zaken. Dat maakt je leven een stuk makkelijker.

  • Zelf vouwbodem: Deze speciale bodem kan je in elkaar vouwen en blijft stevig zitten zonder dat je ‘m vast hoeft te tapen. Dat scheelt je een hoop plakwerk. Deze verhuisdozen zijn iets duurder, maar het gemak is de investering meer dan waard. Let wel op, niet alle modellen die je zelf dicht kan vouwen zijn ook zelfdragend. Sommige simpelere modellen moet je alsnog vastzetten met tape.
  • Kwaliteit karton: Dit is eigenlijk het belangrijkste aandachtspunt van deze lijst. De kwaliteit van het karton maakt het grote verschil op jouw verhuisdag. Het scheurt niet en kan met gemak vele kilo´s boeken dragen. Kwaliteits karton herken je aan de donkere bruine kleur.
  • Stop verhuisdozen niet te vol: Je zou zeggen dat dit vrij logisch is en niet op deze lijst thuishoort. Maar niets is minder waar. De verhuizende mens blijkt bijzonder koppig en stouwt de verhuisdoos zo vol mogelijk. Niet fijn voor de doos en ook niet voor jouw rug. Niet doen dus. Verdeel de zware spullen over meerdere dozen en vul ze naderhand op met lichte spullen. Jouw verhuisdag is nog nooit zo licht geweest.

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.