Verzekering tijdens de verhuizing

Het is handig om even stil te staan bij de verzekering van jouw spullen tijdens de verhuizing. Het zou natuurlijk zonde zijn als jij geen vergoeding krijgt als er onverhoopt iets met spullen gebeurt. In veel gevallen dekt jouw inboedelverzekering de spullen ook tijdens de verhuizing. Maar check altijd even de voorwaarden. Het is bijvoorbeeld vaak nodig dat je de verhuizing al van te voren gemeld hebt. Als je een verhuisservice gebruikt is deze in de meeste gevallen ook verzekerd tegen schade. Ook handig om even na te gaan hoe dat zit. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

  • Verhuis ook deze drie verzekeringen:
    Woonverzekeringen:
    Een ongeluk zit in een klein hoekje en er kan al iets op de eerste dag na de verhuizing gebeuren. Het is dus noodzaak dat je de verhuizing van te voren meldt bij je opstal- en inboedelverzekeringen. De premie zal waarschijnlijk ook veranderen. Verhuizen is een kleine moeite en neemt vaak niet meer dan drie dagen in beslag.
  • Overlijdensrisicoverzekering: Als je een huis koopt is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Als je er al een hebt, moet deze verhuisd worden. De premie moet worden aangepast aan het nieuwe verzekerde bedrag en de nieuwe looptijd van de hypotheek. Het is ook mogelijk om over te stappen op een voordeliger tarief van de concurrent. Een beetje rond shoppen loont vaak de moeite.
  • Autoverzekering: Vaak wordt dit vergeten, maar waar je woont heeft invloed op de autoverzekering. Naast dat de verzekeraar je correcte adres moet hebben, zal deze ook de premie aanpassen aan de nieuwe woonsituatie. Dus ook hier geldt dat je van te voren de verhuizing moet melden. Anders is de verzekering niet meer geldig na je verhuizing. Ook in dit geval geldt dat een verhuizing de mogelijkheid biedt om over te stappen op een andere verzekeraar.

Wat kost jouw verhuis?

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes op en vergelijk het aanbod in jouw regio.